پروپوزال - اثر آبیاری و کود نیتروژن بر عملکرد، کارایی مصرف نهاده‌ها و کیفیت دانه ارقام کنجد

دسته بندي : زمین شناسی
دانه های روغنی از جمله گیاهان زراعی هستند که در چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته اند. با توجه به اهمیت روغن خوراکی به‌عنوان یک کالای اساسی در سبد خانوار و همچنین واردات 86 درصدی روغن مورد نیاز کشور (Gholamhoseini, 2020)، تحقیقات گسترده در زمینه انواع دانه ­های روغنی ضروری می­باشد. سطح زیر کشت کنجد در کشور، حدود 42 هزار هکتار و عملکرد آن به‌طور تقریبی بین 600 تا 700 کیلوگرم در هکتار می باشد (FAO, 2020). دانه گیاه کنجد به علت دارا بودن درصد زیاد روغن و مقدار مناسب پروتئین، به‌عنوان یک منبع تغذیه­ای مهم محسوب می شود (Ebrahimian et al., 2019). دانه های روغنی پس از غلات، دومین ذخیره غذایی جهان را تشکیل می­دهند. کنجد با نام علمی Sesamum indicum L. از خانواده پدالیاسه و یکی از قدیمی­ترین گیاهان کشت شده توسط بشر است که به دلیل دارا بودن طعم مطبوع، ثبات و پایداری زیاد و خاصیت اکسید نشدن روغن آن، به‌عنوان ملکه گیاهان روغنی شناخته شده­ است (.(Salehi & Saeedi, 2012 دانه کنجد دارای 50 درصد روغن، 25 درصد پروتئین (Rajeswari et al., 2010) و غنی از مواد معدنی می­باشد (Khazaei & Moharnmadi, 2009). روغن کنجد به‌دلیل وجود آنتی­اکسیدان­های قابل حل در چربی نظیر سسامول، سامولین و سسامینول، نقش بسزایی در سلامتی انسان ایفا می­کند (Rajeswari et al., 2010; Shenoy & Kalagudi., 2011). کنجد از دانه­های روغنی مناطق گرم و نیمه­گرم است، ولی کشت ارقام جدید آن به مناطق معتدله نیز گسترش یافته­ است (Weise, 2000). سطح زیر کشت کنجد در جهان حدود 7897048 هکتار و در ایران حدود 40000 هکتار می­باشد (FAO, 2012). کنجد از گیاهان زراعی دانه روغنی قدیمی و مهمی است که معموال در مزارع کوچک کشاورزان مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیری زراعت می شود .( l et Weiss )2020) این گیاه به خانواده Pedaliaceae که یک خانواده کوچک بوده و دارای 16 جنس و حدود 60 گونه است، تعلق دارد .( l et Uzun )2018) هرچند در سطح جهان، کنجد گیاه روغنی مهمی به شمار می رود، اما عملکرد پایینی دارد .() جد در بین 30 گیاه زراعی روغنی مهم جهان از رتبه نهم برخوردار است. دانه کنجد دارای خواص دارویی، تغذیه ای، آرایشی و بهداشتی بوده و به دلیل کمیت و کیفیت بالای پروتئین و روغن خوراکی، ارزش بالایی دارد. روغن کنجد به دلیل وجود آنتی اکسیدان های قوی نظیر سزامین، سزامولین، سزامول از ثبات بالایی برخوردار است .( Sabannavar & Lakshman2018) .

دسته بندی: زمین شناسی

تعداد مشاهده: 10 مشاهده

کد فایل:21111

انتشار در:۱۴۰۴/۷/۱۴

حجم فایل ها:1.2 مگابایت

قابلیت ویرایش: دارد

تعداد صفحات: 12

فرمت فایل: ورد


اشتراک گذاری:
 قیمت: 55,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل